Så delar vi på byggandet av er väderskyddade husstomme

Stockeboda ansvarar för att:

  • Bygga upp och montera ytterväggar och bärande stolpar eller mellanväggar
  • Montering av fönster och dörrar i ytterväggarna.
  • Bygga och montera gavelspetsar.
  • Montera takstolar.
  • Lägga underlagstak och spika bärläkt för yttertaket för att få ett vädertätt hus

Det här gör du själv:

  • Lägger yttertak
  • Monterar förstukvist eller liknande

Och sen det invändiga förstås…

Tänk efter före.

Kostnaden för att bygga själva huset är givetvis den stora biten, men det är lätt att glömma andra kostnader som tillkommer. Anslutning och dragning av el, vatten och avlopp, markarbeten, tillstånd och lagfarter och givetvis all interiör. Gör en ordentlig kalkyl för hela hemmet för att undvika onödiga överraskningar.

På Påarps backe ingår tomt, och anslutning av el, vatten och avlopp i priset.

Tomt och bygglov

Börja i tid. Välj ut den tomt som Du föredrar. Vi kontaktar kommunen och ordnar bygglov. Redan i det här läget är det lämpligt att be om ett förhandsbesked om lån från banken för att få koll på dina ekonomiska ramar.

Samtal

Planlösning, storlek och arkitektur är bara några av frågorna som behöver genomlysas för att skapa en tydlig bild av behoven inför bygget av ditt nya hus. Vi är gärna stöd och bollplank.

Offertförfrågan

Ni kan komma in till oss med en färdig ritning eller egna idéer om drömvillan. Bilder på hus eller annan inspiration kan räcka långt. Tillsammans kan vi sedan prata igenom de funktioner och lösningar som känns viktiga för att kunna rekommendera rätt husmodell till er. Vi har ett visningshus på Österlen som dessutom är standard för det prissättning.

Offert

När vi har bestämt hur huset ska se ut lämnar vi pris på husstommen. I det här läget blir det ofta något man bestämmer sig för att ta bort och annat man kompletterar med, beroende på vilka prioriteringar som känns viktigast.

Lån

Om ni inte har något lånelöfte är det nu hög tid att ansöka om det. Så snart lån eller byggkredit är beviljad kan vi gå vidare med husbygget.

Kontrakt

När ert lån är beviljat undertecknar vi ett kontrakt tillsammans som reglerar allt kring leveransen från oss.

Leveransförberedelser

Tillsammans gör vi upp en tidsplan som passar dig.

Leverans

Vi kan leverera och montera husstommen med ganska kort varsel efter kontraktsskrivning.