Här kan du välja tomt och husmodell och leveranssätt.

Du har flera valmöjligheter: Tomt, grund med byggsats eller tomt, grund och uppförd väderskyddad stomme. Det som skiljer alternativen åt är jobbet att resa huset och få det tätt.

Vi presenterar en prislista utifrån sex olika modeller på hus.

Oavsett husmodell kan du välja byggsats eller uppfört.

Alternativ 1

I alternativ 1 ansvarar Stockeboda för att: Vi ordnar ritningar och bygglov, grovplanera tomten där hus och biluppställningsplats ska vara. Gjuta isolerad betongplatta förberedd för vattenburen golvvärme. Vatten, avlopp och el-ledningar indragna.

Vi levererar sedan en färdig stomme till det hus som ni har valt. All montering sker då i köparens regi. Vi ordnar ritningar och bygglov. Sedan är det bara att sätta igång….

I byggsatsen ingår:

Leverans: Byggsatsen levereras och lossas på tomten.

Byggfakta: Yttermått: Bredd och längd beror på vilken modell ni väljer. Köparen ansvarar att förvara och skydda alla produkter/material

efter leverans.

Grund: Byggsatsen monteras på av säljaren gjuten platta på mark.

Fönster och dörrar: Kvalitetsfönster av norrländsk kärnfur. glasning med 3-glas superenergiglas med argongas och varmkant. U-värde: 0,9 w/m2K = ca. 1,1 på hela fönsterkonstruktionen. Helglasad ytterdörr med låscylinder. Säkerhetsglas enligt lag på låga fönster. Vitmålade med vattenburen halvblank fönsterfärg. Antal och storlek enligt ritning och modell.

Yttervägg: 22×145 + 22×45 stående lockpanel. 22 luftspalt. Vindskydd. 45×145 regelstomme.

Yttertak: Underlagstäckning på 20 mm råspont. 45 mm luftspalt. Vindskydd, 45×220 taksparre. 70 påsalning. Limträbalk och pelare enligt beräkning. Vindskivor. Fotbräda. 21×120 gavelpanel till underspikning i gavel-

och takfotsutsprång. Kil på takfot till takpannor.

Plåt och vattenavrinning: Takfot- och vindskivaplåt. Hängrännor. och stuprör. Fönsterunderbleck.

Målning: Ytterpanel, underspikning, vindskivor och fotbräda

levereras grundmålade.

Montering och Ritningar: Konstruktionen är mycket enkel att montera. Limträbalken är delad, och väger max 82 kg. Väggblocken väger max 35 kg/st. Ritningar för montering ingår.

Alternativ 2

I alternativ 2 ansvarar Stockeboda för:

Vi ordnar ritningar och bygglov, Grovplanera tomten där hus och biluppställningsplats ska vara. Gjuter isolerad betongplatta förberedd för vattenburen golvvärme. Vatten, avlopp och el-ledningar indragna.

Vi levererar och reser sedan en stomme till det hus som ni har valt. All montering av stommen står vi för. Sedan är det bara att sätta igång….

Stommen består av samma material som i alternativ 1, med en rest och färdig vädertät stomme.

 

Vi bygger upp och montera ytterväggar och bärande stolpar eller bärande mellanväggar

  • Montering av fönster och dörrar i ytterväggarna.
  • Bygga och montera gavelspetsar.
  • Montera takstolar.
  • Lägga underlagstak med underlagspapp.
  • Montera underpanel i takfot och takutsprång.
  • Montera plåtdetaljer

Det här gör du själv:

  • Lägger yttertak
  • Monterar förstukvist eller liknande om du vill ha det.
  • Yttre markplanering

Och sen det invändiga förstås…

Tänk efter före.

Kostnaden för att bygga själva huset är givetvis den stora biten, men det är lätt att glömma andra kostnader som tillkommer. Anslutning och dragning av el, vatten och avlopp, markarbeten, tillstånd och lagfarter och givetvis all interiör. Gör en ordentlig kalkyl för hela hemmet för att undvika onödiga överraskningar.

På Påarps backe ingår tomt, bygglov, grund och anslutning av el, vatten och avlopp i priset.

Tomt och bygglov

Börja i tid. Välj ut den tomt som Du föredrar. Vi kontaktar kommunen och ordnar bygglov. Redan i det här läget är det lämpligt att be om ett förhandsbesked om lån från banken för att få koll på dina ekonomiska ramar.

Modell

Planlösning, storlek och arkitektur är bara några av frågorna som behöver genomlysas.  Välj modell och eventuella tillval inför bygget av ditt nya hus. Vi är gärna stöd och bollplank.

Offertförfrågan / Priser

Vi presenterar här flera olika modeller och prisklasser som är standard för vår prissättning. Har du egna idéer om drömvillan, så är du välkommen med bilder på hus som du vill ha. Då lämnar vi en offert på det, men räkna med lite väntetid i så fall.

Tillsammans kan vi sedan prata igenom de funktioner och lösningar som känns viktiga för att kunna rekommendera rätt husmodell till er.

När vi har bestämt hur huset ska se ut lämnar vi pris på husstommen. I det här läget blir det ofta något man bestämmer sig för att ta bort och annat man kompletterar med, beroende på vilka prioriteringar som känns viktigast.

Priset grundar sig på husmodell Sandhammaren 70.

Tillägg olika modeller:

Tillägg på ovanstående priser på övriga modeller är följande:

Finansiering

Om du inte har din finansiering klar så är det nu hög tid att ansöka om ett lånelöfte. Så snart finansieringen är klar kan vi gå vidare med husbygget.

Kontrakt

När er finansiering är klar undertecknar vi ett kontrakt som upprättas av mäklaren.  Tillsammans med kontraktet reglerar allt kring leveransen från oss. Kontakta Julia Hilm på Länsförsäkringar fastighetsförmedling i Kristianstad. Telefon 044-7816820

Leveransförberedelser

Tillsammans gör vi upp en tidsplan som passar dig.

Leverans

Vi kan leverera och montera husstommen med ganska kort varsel efter kontraktsskrivning. Vi förbehåller oss rätten att avvakta försäljning av minst två tomter för att starta upp byggnationen, om inget annat avtalas.