På åtta tomter bygger vi nu nyckelfärdiga hus.  

Fyra hus har bygglov och har påbörjats i februari 2022. Dessa är till salu. På de fyra tomter som ännu är obebyggda har du möjlighet att välja modell och storlek. Väljer du någon av de modeller som vi bygger nu, så blir priset mest fördelaktigt.

Vi bygger välisolerade stenhus med mycket låg driftskostnad. Alla har golvvärme, Värmepump och god ventilation. 

Detta ingår:

Ritningar: Bygglovsritningar och tomtkarta.   

Byggfakta:  Enligt bygglovsritning, Boyta efter modellval.

Bygglov sökes för fritidshus men vi isolerar och utrustar dem som permanenthus. Det innebär en mycket låg driftkostnad.

Utomhus 

Markarbeten: Vi bryter upp och transporterar bort sten och stubbar där huset ska ligga samt ytterligare 3 meter runt huset samt mellan väg och hus. Utfyllnad och packning av material efter behov.  Drar fram kommunalt vatten, avlopp, el och fiberrör till husets plats. Dräneringsledningar och regnvattenledningar för dagvatten till stenkista på tomten. Placerar mätarskåp för el i tomtgräns.  

Grund: Gjuten platta på mark. 20-30 cm makadam.  Isolerade kantelement. 30 cm cellplastisolering och 8-10 cm betong.    

Golvvärmeslang efter rumsindelning, samt övriga ledningar för vatten, golvbrunnar, avlopp och el m.m.  Armering före gjutning. Vi lägger tom slang för strömförsörjning till förråd, om inte detta byggs samtidigt.   

Yttervägg:  36,5 cm Ytongblock som armeras och putsas på båda sidor. strukturputs med kulör efter önskemål på utsidan.  Vi förbereder genom rördragning till ytterbelysning, med placering ni bestämmer.    

Yttertak:  Undertakstäckning av hydroventilerande folie, stöläkt och bärläkt och taktegel eller plåt i valfri kulör.    

Vindskivor. Fotbräda. Gavelpanel till underspikning i gavel- och takfotsutsprång.   Isolering av taket med 40 cm stenull. Innertak av gips, eller panel. . 

Plåt och vattenavrinning:  Takfot- och vindskiveplåt. Hängrännor och stuprör. Fönsterunderbleck.  

Fönster och dörrar:  Kvalitetsfönster. Glasning: 3-glas superenergiglas med argongas.  U-värde: 0,6-0,8 w/m2K.  Ytterdörr med låscylinder. Moderna PVC fönster av tysk kvalité som är helt underhållsfria och kan inte ruttna.  Vita.  Säkerhetsglas enligt lag på låga fönster och dörrar.  Antal och storlek enligt bygglovsritning.  

Målning:  Ytterpanel, underspikning, vindskivor och fotbräda levereras grundmålade.  Slutmålning kan behöva vänta till våren, beroende av årstid.    

Yttertrappa: Trappa av betongsten. 

Inomhus 

 

Allmänt: Alla innerväggar muras, och blir då ljudisolerande. Vita spegeldörrar som innerdörrar. 90 cm bredd. Ekparkett av standard natur lägges i hela huset utom badrum. Vita väggar och tak, om inget annat önskas.

Uppvärmning:  Värmepump luft-vatten, som värmer golvslingorna och varmvatten. Rumstermostater för styrning i varje rum. Installation ingår.

Ventilation installeras i alla utrymmen.

Kök:  Kök byggs så som det är illustrerat på ritningen. Ikeakök eller motsvarande med Siemens maskiner, eller motsvarande kvalité.  Spishäll, fläkt, ugn, kombinerad kyl/frys är standard.  Diskmaskin som tillval.

Standardluckor. Köksbänk av Ikea standard. Vitt kakel. Fritt fram för önskemål om stil och utseende.

Badrum: Badrum hel kaklas. Mörkt golv, Vita väggar. Kakelplattor liggande 60×30 blanka. Golvvärme med rumstermostat. Handfat och spegelskåp. Toalettstol och dusch med fast takdusch. Inglasad duschplats.  Spotlight i taket. Mekanisk ventilation. Kombinerad tvättmaskin-torktumlare.  (Vissa modeller har separat grovkök för tvätt m.m.)

Installationer: Jordade uttag överallt.  Jordfelsbrytare och automatsäkringar i central.

Övrigt: Väljer du att frångå från ovanstående standard så löser vi det. Allt kommer att dokumenteras och en beskrivning ska godkännas av båda parter i samband med kontraktsskrivning. Senast daterad överenskommelse gäller om ändringar görs.

Fiberbredband finns i området, och tom slang kommer att dras in i huset, för att

underlätta inkoppling. Anslutning ingår ej.

    

Eventuellt tillval.  Efter överenskommelse och separat offert: 

Carport m förråd i samma stil som huset.  

Redskapsbod med 15 cm Y-tongblock,  i samma färg och stil som huset.  

Isolerad gäststuga 25 cm Y- tongblock, toalett, eventuellt med förrådsdel. 

Uteplats Plattor eller trä 

Anläggning av trädgård och gångar.  

Skorsten och kamin. Till-luftsrör gjutes ner i grunden.   

Micro och diskmaskin    

Solceller för elproduktion. Huset kan förberedas för installation av solceller, och eventuella batterier till detta.    

Fiberbredband finns i området, och tom slang kommer att dras in i huset, för att  

underlätta inkoppling. Anslutning ingår ej.  

Mekanisk ventilation med värmeåtervinning.  

Tänk efter före 

Kostnaden för att köpa tomt och hus är givetvis den stora biten, men det är lätt att glömma andra kostnader som kan tillkomma.  Anslutning och dragning av el, vatten och avlopp, markarbeten, tillstånd, bankkostnader och lagfart och trädgård. Gör en ordentlig kalkyl för hela projektet för att undvika onödiga överraskningar. 

På Påarps backe ingår alltid tomt, bygglov, anslutning av el, vatten och avlopp i priset. 

Tomt och bygglov 

Börja i tid. Välj ut den tomt bebyggd, eller obebyggd, som Du föredrar. Är den obebyggd Vi kontaktar arkitekt, och kommunen för att ordna bygglov. Redan i det här läget är det lämpligt att be om ett förhandsbesked om lån från banken för att få koll på dina ekonomiska ramar. 

Modell/Priser 

Planlösning, storlek och arkitektur är bara några av frågorna som behöver genomlysas.  Välj färdigbyggd tomt eller välj någon av våra modeller och eventuella tillval inför bygget av ditt nya hus. Vi är gärna stöd och bollplank. Har Du egen modell som kräver nya ritningar så tillkommer arkitektkostnad. Vi presenterar här flera olika modeller med mycket konkurrenskraftiga priser. Har du egna idéer om drömvillan, så är du välkommen med bilder på hus som du vill ha. Då lämnar vi en offert på det, men räkna med lite extra väntetid i så fall. 

Tillsammans kan vi sedan prata igenom de funktioner och lösningar som känns viktiga för att kunna rekommendera rätt husmodell till er. 

Finansiering 

Om du inte har din finansiering klar så är det nu hög tid att ansöka om ett lånelöfte. Så snart finansieringen är klar kan vi gå vidare med husbygget. 

Kontrakt 

När er finansiering är klar undertecknar vi ett kontrakt som upprättas av mäklaren.  Väljer du tomt som är obebyggd som vi ska bebygg, så upprättas även entreprenadkontrakt.  Kontakta Julia Hilm på Länsförsäkringar fastighetsförmedling i Kristianstad. Telefon 044-7816820 

Tidsplan 

Tillsammans gör vi upp en tidsplan som passar dig. Väljer du tomt som är obebyggd, så räkna med 3-4 månader för ritningsunderlag och bygglovshantering, samt lika lång tid för själva byggarbetet.    

Kvalitetskontroll, byggtid, inflyttning 

Vi erbjuder nyckelfärdig lösning. I samband med bygglovet upprättas en kontrollplan som ska följas i alla skeden. Kvalitetsansvarig utses.  Bygget dokumenteras även med bilder löpande. Räkna med att det går 6-8 månader efter kontraktsskrivning innan allt är klart.       

Huset ska slut-besiktigas av kommunen innan inflyttning kan ske.